# 78 Striden på Samsø

# 78 Striden på Samsø
Striden på Samsø

Jeg fik et tip fra Samsø om Bents Busser, som har kørt for Samsø Kommune. Eller rettere sagt, havde kørt, for den 13. september dukkede Politiets Tungvognscenter Nord fra Aalborg op på Samsø. Her blev det opdaget, at Bents Bussers tilladelse til at køre var udløbet den 31. august.

Allerede den 14. september blev Bent indkaldt til et møde i kommunen, og den 15. september udsendte Samsø Kommune en pressemeddelelse med titlen "Samsø Kommune opsiger kontrakt med Bents Busser."

Den 19. september blev der desuden publiceret en historie om arbejdsvilkårene hos Bents Busser på TV2 Østjylland. Alt dette skete inden for én uge, og da jeg begyndte at ringe rundt, indså jeg hurtigt, at jeg havde stukket hånden ned i en hvepserede.


Siden viser det sig at Bents Busser fik sin tilladelse fra Færdselsstyrelsen 13. september, altså netop samme dag som politiet stoppede ham.

Men er det hele tilfældigt, eller er der en "krig" i gang på Samsø mellem utilfredse øboere, politiet, vognmænd og kommunen? ?
Dette spørgsmål blev stillet af den person, der tippede mig om sagen. Og jeg forsøger i dette afsnit at kaste boldene i luften og se hvad der sker.

#78 Striden på Samsø? - Magtindsigt - Visbys Verden
Jeg fik et tip fra Samsø om Bents Busser, som har kørt for Samsø Kommune. Eller rettere sagt, havde kørt, for den 13. september dukkede Politiets Tungvognscenter Nord fra Aalborg op på Samsø. Her blev det opdaget, at Bents Bussers tilladelse til a…

De nye kørselstilladelser fra Færdselsstyrelsen var dateret 13. september

Samsø Kommune har dags dato opsagt alle kontrakter med Bents Busser.
Årsagen til opsigelserne er begrundet i væsentligt mislighold af kontrakterne, hvor Bents busser i en periode siden 1. september ikke har haft de nødvendige tilladelser og ikke har kunnet levere den forventede service 13. og 14. septemper
Presssemeddelelse fra Samsø Kommune
Samsø Kommune opsiger kontrakt med Bents Busser
Husk at indsætte dato ovenover.Kopier resumeteksten ind i denne boks.Indsæt billede ved at klikke på den gule mappe nederst på siden.
Presssemeddelelse fra Samsø Kommune 15. september


Medieomtale af sagen fra TV2 Østjylland

Politiet satte en stopper for busselskab: Kørte rundt uden tilladelse
Selskabets tilladelse er suspenderet til og med på søndag.
Dropper aftale efter ‘væsentligt mislighold’: - Det kan vi ikke leve med
Samsø har nu helt droppet aftalen med det busselskab, der varetager buskørslen på øen, fordi de mangler tilladelser.
Chauffør står frem efter bus-kaos: Manglede flere tusinde kroner
Busserne på Samsø har siden en politikontrol sidste uge stået stille. Nu står en tidligere chauffør frem med skarp kritik af forholdene hos vognmanden, mens borgmesteren erkender at have kendt til omstændighederne.