Om Magtindsigt

Om Magtindsigt
Journalist/Redaktør Rasmus Visby Visby Media ApS 

Jeg hedder Rasmus Visby og har siden 2019 udgivet podcast som hed Visbys Verden som graver i den offentlige forvaltning, og forsøger på den måde at afdække hvordan dine og mine penge bliver brugt. Det har sidenhen udviklet sig til gravende journalistik, og navnet er ændret fra Visbys Verden til Magtindsigt.

Jeg har mere end 25 års erfaring med salg. Mine spidskompetencer er at udvikle salg- og forretningsmodel når et produkt er klar til marked. Men siden er jeg blevet journalist, og netop her har jeg haft stor glæde af mine mange års erfaring som selvstændig. Særligt når det gælder kontrakter, data og den slags.

Iværksætter siden 1996
Jeg startede som iværksætter med sin første webshop i 1996 med salg af hardware. Denne blev solgt to år senere. Siden blev det til flere webshops, eksempelvis headsetshop.dk, som blev solgt tilbage i 2004. Her valgte jeg at fokusere på at udvikle og opbygge retail markedet for gamer headsets i Danmark for verdens største headset producent Plantronics. Efter at have opbygget marked solgte jeg distributionen tilbage til Planctronics. Med erfaring fra både retail og online, fik jeg rettighederne til sikkerheds softwaren BullGuard i Norden og opbyggede på seks år BullGuard Nordic A/S der blev solgt i 2010 for et tocifret millionbeløb.

Omtale

Information 11. august 2023

Han jonglerer med et kæmpe materiale af agtindsigter, referater, hemmelige optagelser fra generalforsamlinger og tonsvis af interview med nuværende og tidligere beboere, at det er ikke alene beundringsværdigt lokal-lokaljournalistik, der holder magthaverne i ørerne – også de små, som vi på de traditionelle medier normalt ikke bruger så meget tid på.
Det er også en række virkelig interessante portrætter af mennesker fanget i konflikter: Hvad gør det ved os, når vi ikke længere føler os trygge der, hvor vi bor? Og hvor langt vil man gå for at kæmpe mod noget, som er oplagt forkert, når man jo faktisk bare kan passe sig selv, sin have og sin knappe frihed.
Helvede er de andre i boligforeningen
Vi indgår alle i en eller anden form for boligforening, og hvis vi er rigtig uheldige, ender den med at drive os til vanvid. Dokumentarserien ’Balladen om kolonihaven’ og podcasten ’Krigen i sommerbyen’ tager livtag med den udvidede hjemmefront.
Information 11. august 2023

"Jeg laver selv ’Undskyld Vi Roder’ og ’Watch Me’, så de er selvfølgelig et lyt værd, mener jeg. Ellers vil jeg give en stor anbefaling til ’Magtindsigt’ af Rasmus Visby."
Brian Lykke
Brian Lykke elsker sit kaninhul. Men det går ud over hans nattesøvn
Brian Lykke, der er komiker, skuespiller og ur-redaktør på Euroman, udpeger sine favoritter – fra en gemt perle tæt på Rom til en kuffert fra ’Succession’.
"Jeg laver selv ’Undskyld Vi Roder’ og ’Watch Me’, så de er selvfølgelig et lyt værd, mener jeg. Ellers vil jeg give en stor anbefaling til ’Magtindsigt’ af Rasmus Visby."

Journalisten 14. marts 2022

”Det tager mig to minutter at skille et dokument ad og se: Hvor gør det ondt her” - Journalisten
Rasmus Visby vil godt indrømme det. En del af indignationen, der har gjort ham til autodidakt graverjournalist med den anerkendte podcast ’Visbys Verden’, handler om forargelse. På godt dansk: Ondt i røven. ”Hvis du vinkler det hårdt, kan du godt sige det på den måde – ondt i røven.” Podcasten ’Visb…

I marts 2022 bragte bragt fagmediet Journalisten et interview/portræt af mig under overskriften ”Det tager mig to minutter at skille et dokument ad og se: Hvor gør det ondt her”

Det er kampen mod bureaukratiet, der dækker over tvivlsom forvaltning og personlig grådighed. Men Rasmus Visby kan slå systemet med dets egne bureaukratiske våben: Han kan læse regler, og han kan søge aktindsigter. Hvis man kan tale om at have talent for at søge aktindsigter, så har Visby det.

TV2.DK 13. november 2021

Én mand afslørede høj løn og dyre biler i kommunalt selskab: - Jeg tænkte, at det måtte være løgn
Flere borgere siger, at de ikke længere har tillid til de to store partier i Hillerød, hvor der er tæt på dødt løb i valgkampen.
Op til kommunalvalget 2021 bragte TV2.dk dette interview om mit arbejde.

Én mand afslørede høj løn og dyre biler i kommunalt selskab: - Jeg tænkte, at det måtte være løgn

Op til kommunalvalget 2021 bragte TV2.dk dette interview om mit arbejde.

Det handler ikke om, om man er rød, blå eller grøn. Det handler om, at de penge, vi bruger på fælles formål, skal bruges på den rigtige måde. Ellers vil jeg foretrække at beholde dem i min egen lomme, siger han.

Se & Hør 10. november 2021

Rasmus Visby - Kommunernes værste mareridt
Den tidligere iværksætter Rasmus Visby gør nu oprør med måden, kommuner bruger danskernes skattekroner på
Interview i Se & Hør november 2021
Det arbejde, som Rasmus Visby gør, er ikke gået ubemærket hen. Blandt andet har den nu forhenværende mangeårige chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, kun rosende ord om Visby.
- Han laver fuldstændig fantastisk journalistik. Jeg har fulgt ham i noget tid, jeg har haft møder med ham, og jeg har opildnet ham til at fortsætte med sit gode arbejde.
- Han afslører kæmpe skandaler i kommuner, og så er det på baggrund af, at han studsede over en høj pris på noget haveaffald. Det er fantastisk, siger Poul Madsen til SE og HØR.

Weekendavisen 28. maj 2021

Hillerød Street blues
True crime. Rasmus Visby sparkede til en bunke haveaffald og opdagede en hel verden af kommunal råddenskab. Nu er iværksætteren selv blevet magtfaktor og medieboss, som vil bide sig fast, hvor lokalpressen har givet slip.
I maj 2021 bragte Weekendavisen et interview/portræt af mig under overskriften Hillerød Street blues

I maj 2021 bragte Weekendavisen et interview/portræt af mig under overskriften Hillerød Street blues

»Det er som regel i de kedeligste tekster, guldet gemmer sig, og når det kommer på bordet, er det umuligt at tale udenom. Sådan er min metode, og den virker. Jeg har trods alt fået tre direktører fyret.« Rasmus Visby til Weekendavisen 28. maj 2021

Frederiksborg Amts Avis 8. maj 2021

Rasmus Visby vil have en undskyldning for politianmeldelse: - Jeg har haft mange søvnløse nætter
- Jeg vil bare gerne have en undskyldning for den måde, jeg er blevet behandlet på.
Interview i Frederiksborg Amts Avis 

TV2 Lorry 24. oktober 2020

Uuuups! Borger fanger fejl og sparer forsyningsselskab for kæmpebeløb
Hillerød Forsyning er lige blevet en halv million kroner rigere, og det er takket være Rasmus Visby. En borger der i flere år har holdt øje med selskabets pengehåndtering.
TV2 Lorry om den forsvundne rabat
Jeg er ikke sikker på, at det sidste kapitel er skrevet i Hillerød Forsynings-sagen.
Rasmus Visby

Berlingske 12. september 2020

Høje lønninger og luksuriøse firmabiler: Der var noget galt i Hillerød, men da Rasmus Visby begyndte at grave, blev han politianmeldt
Læs mere her.
Interview i Berlingske