Hillerød Forsyning en SLAPP-sag - artikel

Hillerød Forsyning en SLAPP-sag - artikel
Hillerød Forsyning en SLAPP-sag

Hillerød Forsynings politianmeldelse var forsøg på SLAPP.

Den 21. februar 2020 anmeldte Hillerød Forsyning mig til Nordsjællands Politi med hjælp fra advokatfirmaet Bech-Bruun. En sag som politiet sidenhen henlagde

SLAPP = Strategic Lawsuit Against Public Participation

SLAPP-sager indledes typisk af magtfulde enkeltpersoner, lobbygrupper, selskaber og statslige organer. De har til formål at censurere, intimidere og bringe kritikere til tavshed ved at bebyrde dem med omkostningerne til et forsvar i retten, indtil de opgiver deres kritik eller modstand.

Den 21. februar 2020 anmeldte Hillerød Forsyning mig til Nordsjællands Politi med hjælp fra advokatfirmaet Bech-Bruun. En sag som politiet sidenhen henlagde.


I mit tilfælde var det ved magtmisbrug og politianmeldelse at direktionen hos Hillerød Forsyning forsøgte at stoppe mig som borger og journalist hvor jeg hjælp af aktindsigt forsøgte at undersøge forhold hos Hillerød Forsyning.

Politianmeldelsen fandt sted for flere år siden, men jeg kæmper stadig for anerkendelse af at den sag i virkeligheden handlede om at de fyrede direktører ønskede at lukke munden på mig. Jeg mener ikke at man skal ikke risikere bøde eller fængsel i Danmark for at undersøge misbrug af offentlige midler, samt lave kritisk journalistik.


Tiden op til politianmeldelsen

I løbet af 2019 havde jeg udgivet flere kritiske afsnit af min podcast Visby Verden som omhandlede Hillerød Forsyning, men sagerne tog for alvor fart i starten af 2020.

10 punkter der gjorde at januar 2020 til en gamechanger!

En anmeldelse der kom lige i halen på jeg havde søgt aktindsigt i firmabilordning og indkøb af kontormøbler. Og hvor de først havde forsøgt på et møde med mig at tilbyde mig at hvis jeg stoppede nu ville de ikke anmelde mig til politiet.

#1

3. januar 2020

Jeg offentliggjorde Hillerød Forsyning direktions lønninger på Facebook, i forbindelse med en stor prisstigning på afhentning af affald.

Forsyning i shitstorm om løn
Alt det vi taler om
Et opslag på Facebook om Hillerød Forsynings direktørlønninger har indledt noget, der ligner en shitstorm med forsyningsselskabet. Rasmus Visby, der bor i Hillerød, stod bag opslaget, som viste, at forsyningsselskabets direktør Søren Støvring tjener 1,85 millioner kroner om året. Opslaget blev både delt og debatteret voldsomt, og forsyningsselskabet blev anklaget for både fråds og lukkethed. Rasmus Visby har nemlig fået oplysningerne ved at søge aktindsigt hos Hillerød Forsyning, men ifølge Rasmus Visby har Hillerød Forsyning forsøgt alt for at undgå at give ham de oplysninger, han mener, bør være frit tilgængelige.
Frederiksborg Amts Avis 7. januar 2020

audio-thumbnail
Dir. Peter Maltha Larsen var ikke glad for hans løn kom på Facebook
0:00
/8.304

#2

6. januar 2020

Hillerød Forsyning tilbyder lokaler mit fordrag.

Hillerød Forsyning skriver på deres egen Facebook følgende:

Hillerød Forsyning er blevet gjort opmærksom på arrangementet ”Bag om Hillerød Forsyning”, som er arrangeret af Rasmus Visby. Arrangementet er planlagt til den 22. januar 2020 kl. 18.30-20.00.Vi vil gerne være vært og tilbyde at lægge lokaler til på Solrødgårds Alle 6. Forsyningen sørger for kaffe og kage.Hillerød Forsyning vil også være deltagende, så man kan også stille spørgsmål til forsyningen direkte.Vi skal blot vide et ca. antal deltagere.

Hillerød Forsyning tagger samtidigt Hillerød største Facebook gruppe samt min podcast Facebook side.

#3

8. januar 2020

Anmoder om aktindsigt i direktionens firmabilordning samt leasingaftaler.

Netop leasingbilerne blev en kæmpe sag og helt sikkert medvirkende til at direktøren senere på året blev fyret. Senere afdækkede jeg også omfattende misbrug af leasingkontrakterne. En sag som fik bestyrelsen til at bede advokatfirmaet Poul Schmiths om at lave en undersøgelse af visse forhold ved Hillerød Forsyning. En undersøgelse hvor der blev udtalt kritik af direktøren.

Det var altså en vigtig anmodning om aktindsigt jeg indgav den 8. januar 2020, en aktindsigt der virkelig ændrede på tingene. Og helt sikkert en aktindsigt direktionen gerne undgik.

Aktindsigten der satte Hillerød Forsyning på landkortet

Leasede for hundredetusinder af kroner: Her er bilerne

Leasede for hundredetusinder af kroner: Her er bilerne
To tidligere direktører i det offentligt ejede Hillerød Forsyning var særdeles godt kørende, i de år de arbejdede for selskabet

Aktindsigten i firmabilerne var en pandoras æske. Skeletterne væltede ud af skabet.


#4

22. januar 2020

Anmoder om aktindsigt i blandt andet indkøb af kontormøbler.

Indkøb af kontormøbler blev også af de helt store sager, hvor der blev fundet en glemt rabat på en halv million. Den indkøbsansvarlige var direktør Peter Maltha Larsen.

Hillerød Forsyning og direktør Peter Maltha Larsen ville ikke give aktindsigt - faktisk oplyste han at ikke kunne får flere svar på dine henvendelser. (En afgørelse som Miljø- og Fødevareklagenævnet dog sidenhen underkendte). Men jeg fik aktindsigt af andre vej, og sagen om kontormøblerne rullede over flere omgange.

22. januar 2020 søges der om aktindsigt i blandt andet Indkøb af inventar for perioden 2015 til og med 2019. Men får afslag af direktør Peter Maltha Larsen, da han mener min anmodning aktindsigter chikane.

Uuuups! Borger fanger fejl og sparer forsyningsselskab for kæmpebeløb

Uuuups! Borger fanger fejl og sparer forsyningsselskab for kæmpebeløb
Hillerød Forsyning er lige blevet en halv million kroner rigere, og det er takket være Rasmus Visby. En borger der i flere år har holdt øje med selskabets pengehåndtering.


#5

22. januar 2020

Direktør Peter Maltha Larsen oplyser få timer efter anmodning om aktindsigt er modtaget i indkøb af kontormøbler at jeg er anmeldt til politiet.

Blot nogle timer efter at jeg har søgt aktindsigt i indkøb af kontormøbler, får jeg en mail fra direktør Peter Maltha Larsen hvor der blandt andet står:

I forbindelse med dine mange chikanøse skriverier og telefonsamtaler har Hillerød Forsyning besluttet, at du ikke får flere svar på dine henvendelser (undtaget naturligvis konkrete driftsproblemer).
.....
Jeg skal samtidigt orientere dig om, at vi har anmeldt dig til Datatilsynet og politianmeldt dig for, uden samtykke, at have afspillet og videregivet telefonsamtaler, som du uden tilladelse har optaget i forbindelse med dine telefonsamtaler med vores medarbejdere.

#6
23. januar 2020

Invitation til møde. Hillerød Forsyning direktør Søren Støvring sender en invitation til kaffemøde. Jeg havde på det tidspunkt aldrig mødt, talt eller skrevet med Søren Støvring før.

Jeg er meget betænkelig ved at deltage i det møde, men min nysgerrighed driver mig, og jeg takker ja.

Vi skriver lidt frem og tilbage om dagsorden, og Søren Støvring melder ud at deres dagsorden er at de vil gerne tale om baggrunden for, at de forbereder anmeldelse til datatilsynet og politiet.

Forberede anmeldelse til datatilsynet og politiet? Men havde de ikke allerede anmeldt mig den 22. januar som direktør Peter Maltha Larsen oplyste 22. januar ref #4?

 

#7

28. januar 2020

Kaffemøde med direktør Søren Støvring og bestyelsesformand Klaus Markussen. Her fik jeg tilbudt at hvis jeg stoppede anmodning om aktindsigt slap jeg for politianmeldelse.

Historien om det lokale forsyningsselskab i Hillerød 8 - Mødet med direktøren - råbånd (1/2) #22
Magtkritisk journalistik - Visbys Verden

#8
29. januar 2020

Foredrag i Gadevang Forsamlingshus

Foredrag i Gadevang Forsamlingshus

Foredraget handlede om det lokale forsyningsselskab. Under foredraget blev der fortalt om historien bag graverarbejdet og gået i dybden med forskellige forhold omkring Hillerød Forsyning. Blandt tilhørerne var direktør Peter Maltha Larsen og bestyrelsesformand Klaus Markussen (V) samt flere fra Hillerød Forsynings kundeservice. 


#9

30 . januar 2020

Chikanesag – handlemuligheder

Her er det notat som advokat Poul Gade, Bech-Bruun sendte til Hillerød Forsyning med forslag til hvordan jeg kunne stoppes.

#10

31 . januar 2020

Mail fra Bech-Bruun