Fra fire til fem direktører

Fra fire til fem direktører
Fra fire til fem direktører

Hvem sagde, at penge ikke vokser på træer? I Hillerød Kommune ser det ud til, at de vokser i toppe af hierarkiet. I 2022 udvidede byrådet nemlig direktionen fra fire til fem direktører, en stigning på hele 20 %. Dette samtidig med, at antallet af personale forblev uændret.

Økonomichef forfremmet til direktør for Økonomi, Digitalisering og Velfærdsteknologi - og scorede lønforhøjelse på kr. 600.000,-
Det nye medlem af direktionen var et kendt ansigt. Det var nemlig økonomichefen der steg op i graderne og blev udnævnt til direktør for Økonomi, Digitalisering og Velfærdsteknologi. Med den nye titel fulgte også en lille bonus, en lønforhøjelse på kr. 600.000,-! Man må spørge: blev han så 50 % mere effektiv med sin 50 % lønforhøjelse?

Hillerød Kommune - 5 direktører deler knap 9 millioner om året.

Men hvad får borgerne for pengene?
Men hvad har det egentlig af værdi for Hillerød Kommune og dens borgere? Dette spørgsmål hænger stadig i luften, mens skoler, ældrepleje og veje fortsat diskuteres som mulige besparelsesområder.

Ny direktør i Hillerød Kommune
Nick Kjær Skovgaard skal være direktør med ansvar for Økonomi, Digitalisering og Velfærdsteknologi i Hillerød Kommune
Fra kommunens pressemeddelelse

Mens nogle fejrer med champagne og fyldte pengepunge, ser situationen lidt anderledes ud på Hillerød, Nyhuse og Skansekirkegårdene.

Her var årets store besparelsesidé at fjerne hver anden bænk, så borgerne... har færre steder at sidde. Årligt vil dette spare kommunen for 48.000 kr. i maling og mandetimer.

Grine eller græde?

Det er måske let at grine af, men kontrasten mellem besparelser i bunden og forhøjelser i toppen maler et klart billede af kommunens prioriteter. Man må spørge sig selv: Hvad er det reelle mål her? At optimere effektiviteten og velfærden i kommunen? Eller at sikre, at toppen har det godt, mens resten sidder tilbage på de få tilbageværende bænke og ser på?

Så næste gang du går en tur på kirkegården og ikke kan finde en bænk at sidde på, kan du trøste dig selv med, at mindst én person i kommunen sidder rigtig godt.