#79 Livets Vand med Brian Lykke: En Sand Historie

#79 Livets Vand med Brian Lykke: En Sand Historie
Livets Vand med Brian Lykke: En Sand Historie

Ofte overgår virkeligheden fantasien. Det er nok de færreste, der ved, at Brian Lykkes og Kasper Nielsens podcast "Livets Vand", fra det hedengangne Radio 24syv, faktisk er baseret på en sand historie. Komikeren og skuespilleren Brian Lykke har nemlig tidligere været formand for et vandværk i den lille landsby Hvedstrup ved Roskilde.

I dette afsnit af podcasten fortæller Brian Lykke den sande historie om sin tid som formand for Hvedstrup Vandværk, en historie om et nedslidt vandværk plaget af udfordringer med pesticider i vandet. Samtalen udvikler sig til en diskussion om kvaliteten af vores drikkevand generelt og afslører, at der findes pesticidrester i over halvdelen af de aktive drikkevandsboringer i Danmark. Det fremstår grotesk, at en komiker skal stå i spidsen for at redde drikkevandet, når skaden er sket årtier forinden og ofte langt væk fra drikkevandsboringen.

Samtalen berører også vigtigheden af at deltage i vores foreningsliv og mikrodemokrati og understreger betydningen af at tage en for holdet.

#79 Livets Vand med Brian Lykke: En Sand Historie - Magtindsigt - Visbys Verden
Ofte overgår virkeligheden fantasien. Det er nok de færreste, der ved, at Brian Lykkes og Kasper Nielsens podcast “Livets Vand”, fra det hedengangne Radio 24syv, faktisk er baseret på en sand historie. Komikeren og skuespilleren Brian Lykke har ne…

24syv app hvor du kan finde Livets Vand
Apple og Android


Interview med Brian Lykke i den "rigtige" Vandposten (side 36-38)

Tjek din kommune: Så ofte er der fundet pesticidrester i drikkevandsboringerne - Danmarks Naturfredningsforening
I 94 ud af 98 kommuner er der fundet rester af pesticider i vandværkernes drikkevandsboringer de seneste fem år. Se hvor galt det står til med pesticidrester i drikkevandsboringerne i din kommune.
Tjek din kommune: Så ofte er der fundet pesticidrester i drikkevandsboringerne